La manca de pluges i l'augment de les temperatures frustren la campanya de la sega

Amb el juny, la falç al puny. Una dita que queda antiga, però que manté tota la seva essència. Exemple en són aquests camps d’ordi: les màquines de segar intensifiquen la seva feina. Enguany aquests cereals tindran una campanya òptima, i això que a l’hivern amb les nevades del temporal Filomena i l’augment de precipitacions feien preveure una campanya excepcional. Però la falta de pluges dels últims dies i l’arribada d’una calor més intensa del normal han frustrat les expectatives.

Tot i això el sector es mostra satisfet amb la producció i qualitat del gra d’aquest any, que és similar a la del passat, una temporada molt bona. A banda de la climatologia, el sector assegura que la fauna salvatge, com el porc senglar, també és una amenaça per als conreus.

campanyasega2021

La Conca de Barberà és una de les principals comarques productores d’aquest aliment a Catalunya. Aquí l’any passat es van cultivar més de 30.000 tones d’ordi i 23.000 de blat. També és eo territori on més costa segar a causa de la marinada, que pot fer aturar els treballs perquè si entra humitat a la planta ja no es pot comercialitzar.

Això fa que la sega s’allargui algunes setmanes més respecte a altres territoris com pot ser la plana de Lleida. Es preveu que d’aquí a un mes ja hagin acabat els treballs.