El Monestir de Poblet acomiadarà la meitat dels treballadors

El Monestir de Poblet ha anunciat l'acomiadament de la meitat dels treballadors, més d'una desena, per fer front a la insolvència econòmica provocada per anys de pèrdues. La Fundació Populus Alba, que gestiona les activitats del Monestir de Poblet, ha iniciat la tramitació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació que afectarà a més de 10 de persones d'entre la vintena de treballadors.

L'objectiu dels acomiadaments, segons han confirmat fonts de l'entitat a TAC12, és evitar un concurs de creditors.

S'arrosseguen anys de pèrdues econòmiques

Des de l'esclat de la pandèmia, la majoria dels treballadors estan afectats per un ERTO. Si bé és cert que la situació sanitària no ajuda, els problemes econòmics al Monestir ja fa anys que s'arrosseguen. Com a mínim, fa més de cinc anys que s'estan registrant pèrdues i, per això, els motius de l'ERO són clarament econòmics i organitzatius. En concret, l’hostatgeria, amb allotjament i restaurant, és el servei que ha comportat més problemes i que no ha reobert aquests darrers mesos. De fet, només s'han reprès les visites al conjunt arquitectònic, però sense guia al llarg del recorregut.

Els treballadors van conèixer les intencions la setmana passada i es preveu que aviat rebin la documentació que justifica l'expedient. Les negociacions per l'ERO es desenvoluparan durant la primera quinzena de maig.