Un fabricant de carquinyolis de l'Espluga innova amb les carquitànies

Amb l'arribada de les festes de Nadal apareixen noves propostes gastronòmiques per omplir les nostres taules de celebració. A l'Espluga de Francolí s'hi elaboren les Carquitànies, una nova proposta que barreja el tradicional carquinyoli amb la xocolada centrifugada. Estan fetes de centenars de trossets de petits carquinyolis, el dolç típic de l'Espluga de Francolí, que ara afronta un nou repte, arribar als paladars més exigents en forma de Carquitània.

És una nova proposta gastronòmica que produeix des del 2014 la Pastisseria Cobo del municipi. Segons explica el pastisser David Cobo, el carquinyoli es centrifuga amb xocolata i sucre llustre fins agafar una forma arrodonida. Així es fa la carquitània tradicional de xocolata, però l'evolució que ha fet aquest dolç en les últimes temporades ha fet que se'n comercialtizin ja fins a 9 sabors.

La carquitània vol ocupar un lloc al costat dels torrons, que són aquests dies, també una de les principals ocupacions de pastisseries com aquesta, on s'elaboren nombroses especialistats de sabors innovadors i diferents, per adaptar-se al client cada cop més exigent.