L'Ajuntament de l'Espluga, contrari al projecte d'hidrogen verd d'Endesa

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí refusa el projecte de producció d'hdrogen verd d'Endesa al municipi. Des de la casa de la vila afirmen que la companyia elèctrica, com passa amb la resta de projectes d'energies renovables que s'han tramitat a la comarca, desconeix la realitat del municipi i no respecta el territori.

En el cas de l'hidrogen verd, des de l'Espluga creuen que és inviable implantar aquesta instal·lació en una zona que sovint pateix períodes de sequera, quan l'aigua seria una dels elements indispensables per la producció.

Per aquesta desconeixença del territori, el govern de l'Espluga considera que el projecte d'Endesa no s'emmarca dins dels plans de la Plataforma  Hidrogen Verd Catalunya Sud que lidera la URV i, de fet, denuncien que ni tan sols n'hagin informat a l'administració local.

Més d'una vintena de projectes presentats en un any

Eolica

El govern local ja havia deixat clar el seu posicionament davant la massificació de projectes d'energies renovables. Juntament amb altres poblacions, preparen al·legacions per intentar-los frenar i denuncien l'alta saturació d'aquestes instal·lacions que s'imposen a la Conca de Barberà i que podria anar a més. En l'últim any, s'han presentat 14 avantprojectes de nous parcs eòlics i prop d'una desena de solars que afecten específicament el terme de la comarca.