Ajuntaments de la Conca preparen al·legacions per als projectes d'energia renovable

L'Ajuntament de l'Espluga ha encarregat la redacció d'informes per presentar al·legacions a quatre projectes d'energia renovable que afecten el terme municipal. L'alcalde de l'Espluga va explicar al Ple Municipal d'aquest dijous que els estudis es presentaran conjuntament amb Montblanc, Blancafort i Senan.

Dos projectes plantegen 127 ha de fotovoltaica entre Montblanc i l'Espluga

En concret, l'Espluga vol donar resposta a la tramitació de dos parcs eòlics que travessen part del terme municipal amb les seves línies d'evacuació i, per un altre costat, dos projectes d'energia solar de Naturgy que planteja 127 hectàrees de plaques fotovoltaiques entre l'Espluga de Francolí i Montblanc. En aquest cas, aquests informes els han encarregat conjuntament Montblanc, l'Espluga, Blancafort i Senan, a través del Consell Comarcal. Traslladaran les seves argumentacions per intentar que la Ponència d'Energies Renovables els freni.

En el cas dels dos projectes d'energia fotovoltaica que estan a tocar i els tramita la mateixa empresa, creuen que ja d'entrada haurien de tenir poc recorregut perquè una part està afectada per un corredor biològic. Les dues instal·lacions suposen més de 88.000 panells solars entre Montblanc i l'Espluga.