L'Ajuntament de l'Espluga redistribueix les oficines per centralitzar serveis

 

A l'Espluga, des d'avui, l'Ajuntament ha redistribuït les seves oficines per ajuntar serveis en un mateix punt. Continuen repartits en més d'un edifici, ja que les dimensions de la casa de la vila impedeixen centralitzar-ho tot. Però amb aquests canvis, el govern ha volgut facilitar l'atenció a la ciutadania en una única sala.

És la sala polivalent de l'Antic Hospital que a partir d'ara canvia el seu ús per acollir diversos serveis de l'administració local. Fins ara, aquí s'hi celebraven els plens municipals, però el debat polític es traslladarà a un altre espai. En concret, aquí, a la segona planta de l'Oficina de Turisme. Canvis com aquests són un exemple de la redistribució de les oficines que ha aplicat el govern per millorar el servei i l'organització dels despatxos, tenint en compte que l'edifici de la casa de la vila no ho pot encabir tot i això feia que estigués dividit en dos edificis. Els canvis també permeten alliberar despais a l'edifici central de l'Ajuntament.

Trasllat de l'arxiu per millorar-ne la conservació

A curt termini, l'atenció ciutadana es farà a la sala del costat, per deixar espai als serveis tècnics. Ocuparà el que ara és l'arxiu municipal que començarà la seva reorganització i camí a una nova ubicació, ja que actualment no es troba en les òptimes condicions per la seva conservació. D'altra banda, a l'Oficina de Turisme, el Registre Civil s'unificarà amb el despatx del Jutjat de Pau i també s'hi habilitarà un punt per al personal de suport al comerç des d'on es tramitaran els ajuts de Covid-19 que ha convocat recentment l'Ajuntament.

La construcció d'un nou ajuntament no està, per ara, sobre la taula

Aquests canvis provisionals són previs al pla d'equipaments que el govern espera desenvolupar, mentre que, per ara, la rehabilitació de l'edifici de Cal Cabeça, situat a la plaça de la vila, no és una prioritat, si bé en un futur haurà de servir per fer-hi el nou ajuntament. L'edifici, ubicat just davant de la casa de la vila, es va adquirir l'any 2017, però requereix d'una forta inversió per restaurar-lo i habilitar-hi oficines.