Les glaçades dificulten el retorn escolar a la Conca de Barberà

La principal amenaça del temporal Filomena són, a hores d'ara, les plaques de gel. Les baixes temperatures han tornat a glaçar la neu fosa i el perill de relliscades continua sent molt important. La nit ha estat freda amb valors negatius arreu de la comarca. Criden l'atenció els 7 graus sota zero de Senan, 5 graus sota zero a Rojals i Santa Coloma de Queralt, 3 negatius a l'Espluga o menys 2,6 a Lilla.

Baixes temperatures i problemes de mobilitat

Els problemes de mobilitat perduren a causa de les glaçades i generen complicacions dins de les poblacions, però també fora. En 6 carreteres de la comarca és necessari l'ús de cadenes per poder circular i continuen tallades encara dues carreteres. Tampoc s'ha restablert la circulació de trens entre Picamoixons i Lleida.

web nevada espluga


A l'interior de les poblacions no s'aturen les tasques per netejar la via pública, tot i que les glaçades frustren bona part dels esforços perquè durant la nit es tornen a generar plaques de gel. I la persistència del temporal ha posat al límit les provisions de sal. A l'Espluga, el govern detalla que ja han tirat 12 tones de sal i n'han adquirit més per aquest temporal i també per a futurs amb 20 tones addicionals.

Protecció Civil de Montblanc ha hagut d'evacuar una altra família al Mas de Magí, prop de Rojals, i a l'Espluga de Francolí des d'ahir almenys tres persones han requerit d'assistència mèdica per relliscades, un total de 16 en el conjunt del Camp de Tarragona. Conscients que les inclemències d'aquest temporal continuaran encara uns dies, des dels cossos d'emergències i dels ajuntaments es fa una crida a la precaució i responsabilitat en els desplaçaments, siguin a peu o amb vehicles.

Canvia't al 39 a la TDT