L'Espluga abastirà diversos equipaments municipals amb energia solar

L'Espluga de Francolí abastirà diversos equipaments municipals amb energia solar. L'Ajuntament instal·larà plaques fotovoltaiques a la teulada del Casal gràcies a subvencions de la Diputació i dels fons europeus del programa LEADER.

En aquesta teulada del Casal de l'Espluga s'hi instal·laran diverses plaques fotovoltaiques que abastiran electricitat a equipaments municipals. S'hi invertiran gairebé 50.000 euros provinents del Pla d'Acció Municipal de la Diputació i els fons europeus del program LEADER. L'Ajuntament utilitzarà la ubicació cèntrica de l'edifici del Casal per subministrar electricitat a diversos punts propers, com la piscina municipal, l’antic institut, el Casalet, els dos pavellons municipals, l’Escola Martí Poch, la Llar d’Infants, l’antic Escorxador i el mateix Casal.

És la primera fase d'un projecte que vol cobrir tots els equipaments

La inversió s'executarà durant el 2021 amb l'objectiu de fomentar la sobirania energètica i l'autoconsum, però també ha de significar un estalvi econòmic per al pressupost municipal. Actualment, l'Ajuntament dedica uns 100.000 euros anuals per cobrir totes les despeses del subministrament elèctric. Una quantitat que es reduirà i que el govern local espera minimitzar al màxim en un futur amb posteriors fases d'aquest projecte per acabar cobrint tots els equipaments municipals. En aquesta mateixa línia, durant el 2021 també es bonificarà la instal·lació d'energies renovables als immobles particulars.