L'Espluga inaugura un monument en record de les víctimes de la riuada

L'Espluga de Francolí va inaugurar ahir al vespre un monument de record a les víctimes i desapareguts de la riuada d'ara fa un any. Va ser en un acte de petit format condicionat per la pandèmia i la pluja.

Amb aquests clavells blancs es va inaugurar oficialment el monòlit de record a les víctimes i persones desaparegudes a causa de la riuada del 22 d'octubre del 2019. S'ha situat al costat de la Font Baixa, zona zero de l'aiguat a l'Espluga, i mesura 2,35 metres d'alçada que és, justament, el nivell que l'aigua va assolir ara fa un any.

Acte íntim amb els familiars d'una de les víctimes

Abans de l'ofrena al monument, es va celebrar un petit acte d'homenatge a les víctimes amb la presència de familiars del veí de l'Espluga que va perdre la vida arran de l'aiguat, els regidors i regidores del consistori i també representants de l'Agrupació de Defensa Forestal i de la Riuada Solidària.

Tot i ser un acte a porta tancada, s'havia programat just al costat del monument, però la pluja va obligar a traslladar-lo sota cobert. A més del monument instal·lat per l'Ajuntament de l'Espluga, una placa de la Riuada Solidària també recorda l'onada de voluntariat dels dies posteriors a l'aiguat.