Nou pou per combatre la sequera a L'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí disposarà a finals d’any d’un nou pou per abastir la població amb aigua dels seus propis aqüífers. Podrà cobrir un 10% del consum del municipi i serà un recurs més per combatre els períodes de sequera.

L’Espluga fa un pas més per la interconnexió de diversos pous i dipòsits del municipis, una eina important per superar períodes de sequera. Aquesta nova inversió, amb un cost de 73.000€, permetrà extreure aigua del pou del Fartet per emmagatzemar-la al Dipòsit de Sant Miquel. Es calcula que aportarà l’equivalent al 10% del consum de la població. Una mesura que farà més viable l'enviament d'aigua, tant energètica com econòmicament.

Fins al moment, el projecte ja consta amb la canalització del tub de 700 metres que duu l'aigua del pou fins al dipòsit i la canalització de les canonades provinents del terreny municipal. Per tal de donar les obres per finalitzades encara s’ha de completar la instal·lació elèctrica i el radio control del pou conjuntament amb la resta de dispositius del municipi. L'últim tram, i el més complicat segons el consistori, serà dur a terme la connexió elèctrica.

En el repte de preparar l’Espluga per als períodes de sequera, l’Ajuntament continua arreglant les fuites d’aigua i averies per minimitzar al màxim les pèrdues. Dues línies de treball, doncs, que se sumen a la futura arribada de l’aigua de l’Ebre per als usos industrials.