La Conca viurà la Festa de la Verema a través d'actes de petit format

L'Espluga de Francolí viurà la Festa de la Verema del 28 al 30 d'agost. Compleix ja mig segle de vida, però aquesta cinquantena edició arriba en un context marcat ben complicat. La pandèmia ha obligat a transformar la festa en una programació d'actes de petit format.   

No serà l'aniversari desitjat per celebrar la cinquantena Festa de la Verema de la Conca de Barberà. I és que a causa de la situació sanitària la plaça Montserrat Canals de l'Espluga no s'omplirà, com és tradicional, però sí que hi haurà una quinzena d'actes al municipi per difondre la cultura del vi i els cellers de la DO. Sense recinte firal, la Festa es descentralitzarà amb propostes de petit format i amb aforament limitat.

Vi, teatre i música

Vi

Els vins segueixen sent l'eix central de la programació amb maridatges i tastos, però també es combinarà amb vespres de teatre i música en directe. Per exemple, hi haurà un maridatge de vins de la DO Conca de Barberà amb productes locals, tastos per a joves, el sopar-maridatge "Brinda'm Baccus" o bé la caminada entre vinyes. En conjunt, són activitats per a grups reduïts i mantenint les distàncies, tenint en compte que, si es volen tastar vins, la mascareta resulta incompatible. I a falta de protocols clars, els organitzadors expliquen que han programat l'esdeveniment a partir del sentit comú i adaptant-se a les noves situacions.

Una de les novetats d'aquesta Festa de la Verema serà un espectacle de teatre itinerant i, en l'àmbit musical, hi actuaran Ginestà, Guillem Ramisa, Cesc Oficial i Hoven. Sense un escenari principal, aquesta cinquantena edició passarà per la Fassina Balanyà, el Museu de la Vida Rural, el nou celler Rendé Masdéu, el celler Vidbertus o el Jardí dels Francolins.