L'Espluga nota una recuperació de l'activitat turística aquest juliol


L'Espluga de Francolí està notant símptomes de reactivació del turisme des de la segona quinzena de juliol. Les visites a museus i espais d'interès no arriben a nivells d'altres anys, però sí que la tendència és creixent i això convida a l'optimisme de cara aquest agost.

Les Coves de l'Espluga han quadruplicat el nombre de visitants de juny a juliol. L'augment era d'esperar després del confinament, però aquest espai ha passat de 300 persones al juny a més de 1.200 aquest darrer mes. La tendència d'aquestes darreres setmanes és creixent, tot i que aquest museu municipal encara està només una mica per sobre de la meitat del nombre de visitants del juliol del 2019. En altres espais com la Fassina Balanyà o la Ruta Templera les xifres s'apropen a les de l'any passat.

Sortejaran àpats i allotjament als visitants per tal de dinamitzar el sector

En qualsevol cas, els símptomes són positius. Creix l'interès per visitar la comarca per part d'un públic de proximitat i familiar, però que, això sí, reserva a última hora. No es preveu arribar al nivell de visitants d'altres anys durant l'agost, però sí que és veu assumible recuperar una activitat bastant important.

Per incentivar aquesta recuperació, l'Espluga sortejarà àpats i allotjaments als visitants. Es tracta d'una idea sorgida en les taules de reactivació econòmica i que pretén premiar les persones que comprin entrades en línia. L'àrea de turisme de l'Ajuntament destinarà més de 2.500 euros en aquesta campanya per impulsar el sector públic i privat.