L'Espluga modificarà el POUM per destinar l'antiga caserna a habitatge social

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí aprovarà aquest dijous la primera modificació del POUM des que es va aprovar el 2018. Es tracta d'una modificació puntual per canviar la qualificació de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil perquè es pugui dedicar a habitatge social.

L'edifici urbanísticament està concebut com a equipament de defensa i conté 9 habitatges d'entre 82 i 90 metres quadrats. Per rehabilitar-los farà falta mig milió d'euros que el govern encara no té clar com es finançarà. Es buscaran vies d'ajuts per polítiques d'habitatge després que se'ls denegués la possibilitat de fer-ho a través del PUOSC de la Generalitat. Tot i això, la previsió és executar-ho per fases i invertir-hi diferents anualitats.

En matèria d'habitatge, l'Ajuntament està a punt per legalitzar un dels espais rehabilitats amb la Llei de Barris. S'hi destinaran uns 7.000 euros per construir un lavabo. També es tornarà a treure a lloguer l'habitatge municipal del carrer de les Parres, ja que en l'anterior mandat només el va sol·licitar una persona que no complia amb els requisits. D'altra banda, el govern començarà a desenvolupar un document d'anàlisi de la situació actual de l'habitatge al municipi.