Mor l'exalcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira

Aquest dimarts al vespre va morir l'exalcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, als 63 anys. Rovira havia superat moments delicats de salut el 2013 quan va ser trasplantat del cor. Des d'aquest dimecres l'Ajuntament del municipi ha decretat 3 dies de dol oficial per a qui va ser alcalde al llarg de 16 anys, fins aquest 2019. 

Les banderes de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí onegen a mig pal per la pèrdua de l'exalcalde David Rovira. Recorden l'alcalde que durant més temps ha ostentat el càrrec des de la transició democràtica, 16 anys. Rovira va guanyar les primeres eleccions per majoria absoluta el 2003 i va deixar la política local just ara fa un any després de renunciar a la reelecció. Al 2013 va haver de deixar temporalment l'alcaldia per problemes de salut en ser trasplantat del cor.

Gairebé dues dècades encapçalant el projecte de Convergència i Unió des del govern i els quatre primers des de l'oposició. Rovira va deixar un llarg llegat. En conjunt, ell mateix en destacava la transformació urbanística.

En política, Rovira també va ser president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, diputat de la Diputació i president de BASE, l'organisme de gestió de tributs i ingressos de la Diputació.

Membre d'una nissaga de farmacèutics, Rovira també ha dedicat la seva carrera professional a la farmàcia com a empresari del gremi i va ser president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. D'altra banda, també destaca per l'empremta que ha deixat en l'associacionisme local. Va formar part de l’Agrupament Escolta i Guia l’Estornell i va participar en l’impuls del projecte de Casa Llavasa. D’altra banda, va ser un dels fundadors de l’Espluga FM Ràdio l’any 1984 i en va ser el primer director. També va presidir el Casal de l’Espluga del 1991 al 1995.