El Museu de la Vida Rural i la UB s'uneixen en un projecte d'experiència col·lectiva sobre la riuada

Aliança estratègica entre el Museu de la Vida Rural i la Universitat de Barcelona per recopil·lar informació de la riuada del Francolí de l'octubre del 2019. Les dues institucions posen en marxa un projecte de ciència ciutadana per extreure aprenentatges d'aquest aiguat de cara a minimitzar els efectes si es repeteix en un futur.

A partir d'aquest divendres, el Museu de la Vida Rural recollirà informació i testimonis al voltant de la riuada del Francolí del passat 22 d'octubre. És la primera fase del projecte "Floodup Francolí" que uneix el museu de la Fundació Carulla i la Universitat de Barcelona amb l'objectiu de recopilar tota la informació possible entre la ciutadania per elaborar un estudi que ens ajudi a tenir més capacitat de resiliència davant de futurs episodis similars. Al capdavant hi treballarà el grup GAMA de la UB d'anàlisi sobre situacions de condicions meteorològiques adverses. Serà un projecte científic construït de manera col·laborativa amb la ciutadania i que pot ser transferible a altres catàstrofes com l'actual pandèmia del coronavirus.

La primera crida a la ciutadania perquè hi participi aportant les seves vivències estarà activa fins al 31 de maig a través d'un espai al web del Museu de la Vida Rural. El projecte es presenta en públic aquesta tarda de divendres a Youtube i els resultats de tot plegat es donaran a conèixer de cara a l'octubre del 2020 en el marc del primer aniversari de la riuada.