L'Espluga aprova, sense cap vot en contra, un pressupost de 4,8 milions d'euros

L’Espluga de Francolí ha aprovat inicialment els pressupostos per aquest 2020 sense cap vot en contra. Els primers comptes del nou govern són de prop de 4,8 milions d’euros i, segons l’executiu, són més socials malgrat les restriccions del pla econòmic.

L’equip de govern de l’Espluga va defensar l’aposta social dels seu debut pressupostari. Ho va fer en el primer ple telemàtic de la història del consistori destacant l’impuls de les àrees de Ciutadania i Serveis Socials, Promoció d’Ocupació, Medi Ambient i Seguretat. Els regidors van assenyalar, per exemple, l’increment en plans d’ocupació o haver doblat la partida d’habitatge social per legalitzar un dels espais municipals del Capuig.

El pressupost contempla, entre d’altres, la redacció del Document Únic de Protecció Civil que permetrà actualitzar els plans d’emergències municipals. També augmenta la partida de Medi Ambient a causa de la implementació del porta a porta que ha d’entrar en funcionament enguany.

L'OPOSICIÓ CRITICA EL RETARD PERÒ VALORA LA VOLUNTAT DE CONSENS

En general, la proposta econòmica no ha desagradat a l’oposició. El regidor de Nova Espluga hi va votar a favor i, el principal grup de l’oposició, Junts per l’Espluga, es reconeix en algunes de les partides. Per això, malgrat lamentar que el pressupost arribi tard, celebren la voluntat de voler consensuar els comptes.

Tot i apropar posicions, el cap de l’oposició matisa que el qualificatiu de pressupost més social enguany no es veurà traduït amb accions directes a la ciutadania perquè bona part de les iniciatives es basen en la redacció de plans estratègics.