Formació i cultura, al IV Congrés de Pastorets de Catalunya que acollirà l'Espluga

L'Espluga de Francolí acollirà el pròxim divendres i dissabte la quarta edició del Congrés de Pastorets de Catalunya, una trobada que abordarà el present i futur de l'obra teatral a través de ponències i tallers. La programació s'arrodonirà amb diversos actes culturals oberts a tota la ciutadania que tenen un lligam amb el territori i les associacions locals.

Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús són alguns dels més de vint ponents que el pròxim dissabte 14 de març oferiran xerrades i tallers a l'Espluga de Francolí. La formació és un dels pals de paller del Congrés de Pastorets de Catalunya que reunirà agrupacions teatrals i culturals d'arreu del país. Es parlarà de gairebé tots els aspectes relacionats amb les representacions dels Pastorets, dividits en un total de sis eixos: l'acadèmic, direcció i gestió, artístic, tècnic, maquillatge i vestuari.

El IV Congrés de Pastorets començarà divendres amb una obertura a les Coves de l'Espluga amb una primera ponència i un acte de benvinguda musical a càrrec de l'Orfeó Reusenc. Dissabte, la cloenda també serà musical, en aquest cas, amb actuació local de l'orquestra simfònica i el cor Treu-li la pols al teu Instrument que proposarà un viatge per les músiques dels Pastorets del país.

Hi haurà actes oberts a la ciutadania i amb la implicació d'entitats locals, ja que aquest és un dels valors afegits que hi ha volgut aportar l'organització espluguina. I és que el Congrés vol anar més enllà del vessant formatiu, per oferir als congressistes un cap de setmana de cultura i descoberta de la Conca de Barberà, per això s'han tematitzat molts actes en clau local.

El darrer Congrés de Pastorets va celebrar-se a Mataró el 2009. Una dècada després, l'Espluga espera la visita d'uns 150 congressistes.