L'Espluga augmentarà el patrullatge dels vigilants municipals per frenar els robatoris

L’Espluga de Francolí no dona per tancada l’onada de robatoris en domicilis que el municipi ha viscut des de fa tres mesos. Per fer-hi front, ara l’Ajuntament reforçarà la vigilància augmentant els patrullatges dels vigilants municipals. El cos continuarà amb 5 agents, però es reorganitzaran els horaris per tal d’augmentar el nombre d’efectius i habilitar dos vigilants en cada torn.

Els dos agents es distribuiran a partir d’ara en dos vehicles, l’específic del vigilant municipal i un segon de la brigada per desenvolupar les altres tasques. Amb aquesta nova reorganització, l’Ajuntament de l’Espluga espera disminuir el nombre de robatoris després de, recordem, haver arribat a una vintena de denúncies en només un mes entre l’octubre i el novembre. Ara bé, el govern local recorda que aquesta competència no hauria de recaure en els vigilants municipals.

Al municipi també s’hi han fet xerrades per prevenir robatoris i ara s’espera la instal·lació dels lectors de matrícules als accessos del poble. Una mesura pionera que impulsa Interior en municipis sense cos de Policia Municipal i que ara espera l’aprovació dels pressupostos de l’Espluga per al 2020. El municipi ja compta amb l’informe que concreta que s’ubicaran 5 lectors als accessos.