Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

Malestar al consistori espluguí pel ple extraordinari forçat per Junts per l'Espluga

Malestar al govern de l'Espluga de Francolí per la convocatòria d'un ple extraordinari que va forçar des de l'oposició Junts per l'Espluga per aprovar una moció contra la Junta Electoral Central. La urgència del punt no va prosperar i des del govern es critica que Junts hagi actuat en solitari sense tenir en compte el pacte d'unitat del consistori en les qüestions de país.

Junts havia forçat la convocatòria a través d'una instància per aprovar una moció contra les decisions de la JEC d'inhabilitació del president Quim Torra i la negativa de la condició d'eurodiputat d'Oriol Junqueras. La sessió tenia només aquest punt en l'ordre del dia, però no va prosperar.

El govern i el regidor de Nova Espluga van votar en contra de la urgència del punt. Les formes que van portar la convocatòria del ple extraordinari han generat malestar a l'executiu local perquè consideren grup de Junts es va apropiar d'una moció de l'ACM i va obligar de forma unilateral la celebració del ple extraordinari. En canvi, des de Junts es va defensar la necessitat d'aprovar ara la moció i van recordar que en altres ocasions s'han celebrat plens extraordinaris per qüestions semblants. 

L'Ajuntament de l'Espluga aprovarà aquesta moció contra les decisions de la JEC, però serà en uns 15 dies quan està prevista la celebració del ple ordinari del gener. Així, el govern defensa que es podran estalviar els costos extres del plenari d'aquesta setmana i, remarquen, serà llavors quan la protesta contra la JEC serà unitària.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ