L'Espluga prorroga els pressupostos per a l'inici del 2020

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí prorrogarà els pressupostos a l'espera d'aprovar uns comptes per al 2020 més endavant amb l'exercici ja començat.  És la decisió que ha pres el govern de l'Espluga de Francolí i, per tant, l'any començarà amb els comptes prorrogats, un fet que limitarà la capacitat d'inversió durant l'inici de l'any.

El bloqueig administratiu provocat pel conflicte amb la secretaria municipal fins a la seva renuncia aquesta tardor, l'escenari d'excepcionalitat per la forta riuada i haver tancat la liquidació del 2018 fa poques setmanes són motius, segons el govern, que els ha portat a la pròrroga dels pressupostos. 

Des del principal grup de l'oposició, el líder de Junts per l'Espluga admet que la situació administrativa de l'ajuntament és complicada, però considera que l'executiu local podria haver tirat endavant uns comptes per poder engegar el 2020 amb normalitat. Unes crítiques que l'alcalde no admet perquè considera que l'anterior govern de convergència és culpable, en part, d'aquesta situació econòmica.

Ara bé, el calendari del govern situa l'elaboració d'aquests comptes durant les primeres setmanes de gener. Aquests pressupostos doncs, que arribaran més tard, també estaran condicionats pel Pla Econòmic Financer que obliga a contenir les despeses de capital i corrents.