L'Espluga augmenta, de cara al 2020, la taxa de la brossa pel canvi de model de recollida

El Ple de l'Espluga de Francolí es va iniciar amb un emotiu minut de silenci per recordar les tres víctimes que de moment ha provocat la riuada del Francolí. En aquest sentit es va aprovar per unanimitat una moció per agrair la tasca a totes les persones, cossos i administracions que han ajudat al municipi després del temporal. Un text que també demana el compliment de les ajudes que s'han compromès Estat, Generalitat i Diputació de Tarragona, entre d'altres. I que l'ACA faci un manteniment continuo a la llera del riu. 

Més enllà de la riuada, que va protagonitzar bona part del ple, també es van aprovar els impostos i taxes per l'any que ve. Tots augmenten un 0'8% per ajustar-los a l'IPC. Per contra, s'han creat noves bonificacions. La brossa és l'impost que més augmenta a causa del canvi de sistema. A partir de l'abril del 2020 es farà una recollida de residus porta a porta i això comportarà un increment d'aquest servei. Les famílies veuran augmentada aquesta taxa en prop d'11 euros, la revisió de preus ha servit per ajustar altres trams d'aquest impost.

El punt va veure la llum verda amb només els vots a favor de l'equip de govern. Els dos grups de l'oposició es van abstenir. Van demanar que els pròxims anys s'intenti bonificar els impostos segons el poder adquisitiu de cada família.

Durant el ple també es va aprovar per unanimitat una moció de Junts per l'Espluga per millorar la seguretat del municipi.