Més de 200 voluntaris inscrits a l’Espluga per ajudar durant les tasques de reconstrucció

L’activitat ha començat aviat a l’Espluga de Francolí. A l’antic hospital, una vintena de veïns afectats s’han reunit amb l’Ajuntament i amb membres de Protecció Civil i el Servei d’Emergències Mèdiques per analitzar la situació després de les destrosses. A la trobada s’ha guiat i ajudat als veïns a l’hora d’efectuar els tràmits que hauran de realitzar a partir d’ara. També, s’ha ofert ajuda psicològica per a qui ho necessiti.

A la zona zero, l’activitat no para. Centenars de voluntaris han continuat netejant un dels accessos principals de l’Espluga, al pont de la Font Baixa. Molt a prop d’allà, aquesta vintena de persones també han intentat posar ordre en aquesta instal·lació a tocar del riu i que ha quedat molt afectada després de la crescuda del Francolí. Aquí, ja hem vist els primers voluntaris de fora de l’Espluga.

Altra dels punts amb més activitat ha estat l’empresa d’activitats esportives, Drac Actiu, on els voluntaris també han ajudat a treure tot el fang que ha entrat a les instal·lacions. Una vegada apuntalat i assegurat l’edifici, els voluntaris han fet aquesta cadena humana per buidar la brutícia que va entrar. Persones de tots els sexes, de totes les edats i de tots els indrets del planeta, han volgut ajudar per recuperar la normalitat a l’Espluga.

Es calcula que més de 200 persones de fora de l’Espluga s’han inscrit per ajudar en les tasques de neteja. Més, tots els veïns que no s’han registrat i que continuen des del mateix dimecres al matí. Per la seva banda, els Bombers han continuat cercant les 4 persones que encara estan desaparegudes. Han començat buscant per la zona del naixement del riu i pel pont de la Font Baixa.