Pedro Sánchez acusa l'independentisme i la dreta de fomentar la confrontació

El Palau de Congressos de Tarragona ha estat aquest diumenge l’escenari de la convenció municipal del PSC. Amb la visita del secretari general i president d’Espanya, Pedro Sánchez, les municipals han ocupat un segon pla. El focus ha estat per les eleccions generals i, en aquest context, els socialistes han situat els independentistes i la dreta en el centre de totes les crítiques.

Pedro Sánchez ha dedicat gran part de la seva intervenció a desaprovar l’argumentari del Partit Popular que, ha expressat, abraça les tesis de l’extrema dreta. Després de no haver pogut aprovar els pressupostos, per Sánchez, el 28 d’abril la decisió està entre avançar o retrocedir i entre la fractura o la convivència.

El PSOE es presenta com a garant d’una Espanya sensata i moderna, on tothom hi tingui cabuda, mentre acusen els independentistes i la dreta espanyola justament de tot el contrari. "L'independentisme i la dreta el que tenen en comú és que interpreten la política únicament com un instrument de confrontació", ha expressat Sánchez. 

I, en la mateixa línia, Miquel Iceta ha sortit al pas per respondre les crítiques rebudes des de Ciutadans i PP i tancar les portes a la possibilitat d’un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya. El primer secretari del PSC ha remarcat que el partit defensarà l'autogovern de Catalunya. Iceta ha exclamat: "Que ningú no s'enganyi, no hi haurà independència, no hi haurà referèndum, no hi haurà autodeterminació, però tampoc hi haurà la condemna a aquest país a no tenir institucions d'autogovern". 

El PSOE ha aprofitat la convenció per reivindicar l’obra de govern dels darrers 10 mesos i les mesures socials aprovades. Amb la participació de Meritxell Batet, Jaume Collboni i Josep Fèlix Ballesteros els socialistes han defensat des de Tarragona el sistema de pensions i una Espanya feminista i ecologista.

Programes més recents a TAC12