Així queden les llistes tarragonines de cara a les eleccions generals

Avui mateix s'han publicat a través del BOE. Només dos dels sis caps de llista amb representació al terriori han canviat respecte a les anteriors eleccions, es tracta de Josep Rull i Ismael Cortés, que s'estrenen al capdavant de Junts i En Comú Podem.

La circumscripció de Tarragona comptarà amb 15 candidatures al Congrés, 6 d'elles disposen ja de representació a la cambra baixa espanyola i cadascuna amb un sol diputat.

Joan Ruiz repetirà com a cap de llista del PSC i amb Sandra Guaita com a número 2. L'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, apareix com a número 4. Jordi Salvador serà també de nou el cap de cartell d'Esquerra Republicana, al costat ara de l'ebrenca Norma Pujol.

Pel que fa al Partit Popular, tampoc hi ha canvis al capdavant i amb la presència de Jordi Roca, mentre que Montserrat Duch ocuparà el segon lloc de la llista. L'aposta per la continuïtat també és ferma a Ciutadans i amb Sergio del Campo. Mentrestant, Maria del Carme Margalef exercirà de número dos.

Els únics canvis com a cares visibles apareixen a les dues altres formacions amb representació al Congrès per Tarragona. Es tracta de Junts, que aposta per l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, un dels presos del procés. Lexalcalde de Tortosa, Ferran Bel, es presenta en segon lloc, cedint així el paper de líder dels anteriors comicis.

A En Comú Podem, Fèlix Alonso no repeteix perquè es va decidir que l'opció escollida sorgís de Podem. Tot apuntava cap a Toni Carmona, però finalment es va optar per Ismael Cortés i Carolina Burgos, com a número 1 i 2, respectivament.

Per al Senat es contemplen tretze candidatures. Santi Castellà, Joan Castor i Maria Jesús Sequera lideren el PSC, i Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà faran el mateix amb Esquerra. Josep Acero, Núria Gómez i Juan Manuel Sánchez són els tres candidats del PP a la cambra alta. Ciutadans confiarà en Patricia Faura, Cristina Satué i José Patiño, i Junts en Hèctor López Bofill, Asssumpció Castellví i Jordi Sendra. Els tres candidats d'En Comú Podem seran Carles Fuxet, Ángeles Aguilera i Juan Vicente Martínez.

Les urnes del 28 d'abril decidiran el pes de cadascuna d'aquestes propostes. Són les primeres eleccions generals en què VOX es presenta a la circumscripció de Tarragona.

Programes més recents a TAC12