La derogació de la reforma laboral i de les pensions, objectius d'ERC a Madrid

Esquerra Republicana ha posat aquest dimarts l'accent en les polítiques laborals que defensarà a Madrid. Aquestes passen per la derogació de la reforma laboral i la de les pensions, a més de continuar augmentant el salari mínim.

En el cinquè dia de campanya, el cap de llista per Esquerra Republicana per Tarragona al Congrés, Jordi Salvador ha volgut posar l'accent en les polítiques de caràcter laboral que defensarà el seu partit a Madrid a partir de l'11 de novembre, com diu ja ha fet en els mesos que ha durat la passada legislatura, reivindicant-se com el partit que més ha lluitat en aquest sentit.

Entre els principals objectius dels republicans tornarà a estar la lluita per la derogació de la reforma laboral aprovada en el seu moment pel Partit Popular i no suspesa pel PSOE en els mesos que ha estat al govern. També ha remarcat la importància de la derogació de la llei mordassa i de la reforma de les pensions, pel que suposarà en negatiu per als pensionistes de la demarcació, una cinquena part de la població.

Per tot això ha assegurat que és clau que Esquerra sigui clau per a condicionar el futur govern de l'estat i ha demanat el vot tant a sindicalistes com a joves i estudiants, als que ha assegurat que esquerra no va només a Madrid ha demanat l'amnistia dels presos i l'autodeterminació per a Catalunya.

Encara en l'àmbit laboral, Salvador també ha defensat l'augment del salari mínim a l'estat espanyol fins als 1.200 euros en un primer estadi de camí als 1.500 que marquen ara mateix altres economies europees, i ha destacat com seria de positiu per al consum intern una mesura d'aquestes característiques.

Per últim Salvador ha defensat la llei de contractes que prepara la Generalitat, l'anomenada llei Aragonès, denunciant les manipulacions que diu s'estan difonent sobre aquesta, que diu busca igualar les oportunitats de les empreses per a accedir a contractes públics.