La URV estudiarà el procés de producció de vi durant l'època dels ibers

La Facultat d’Enologia i el Departament d’Gistòria uneixen esforços per dur a terme un experiment que vol estudiar els mètodes de producció i emmagatzematge del període iber. Alumnes del centre experimental de Mas dels Frares en faran l’estudi.

Alumnes de la facultat d’enologia de la URV estudiaran durant aquest curs el procés d’elaboració i producció del vi amb tècniques utilitzades al temps dels ibers, ara fa 2.500 anys. Ara han fet el primer pas d’un llarg procés d’un any amb el premsat manual del raïm de la varietat ull de llebre veremat a Mas dels Frares utilitzant els mitjans i mètodes de l’època.

L’estudi experimental neix d’una col·laboració entre la facultat d’enologia i el departament d’història de la URV. L’experiment pretén recrear les condicions de producció i emmagatzematge del vi durant el període iber.

Una vegada omplerts els recipients de ceràmica que recreen les gerres antigues, amb una capacitat aproximada de 50 litres per unitat, aquests es taparan i es deixarà que el vi fermenti abans de traspassar el líquid resultant a una dotzena d’àmfores on s’emmagatzemarà. Trimestralment, els alumnes estudiaran les condicions i característiques del vi per avaluar-ne la seva evolució.