Constantí estrena la seva primera Passió de Crist sota la pluja

Constantí ha celebrat la seva primera Passió de Crist. Després de mesos de treball, amb una vuitantena d'actors i actrius i desenes de voluntaris implicats en el muntatge, la representació va estar pendent del cel fins l'útlim minut.

I malgrat esperar que la pluja fes treva, finalment, la precipitació va ser constant d’inici a fi, o el que és el mateix, des de l’entrada de Jesús a Jerusalem fins a la seva crucifixió i posterior resurrecció.

La proposta va omplir diversos carrers del municipi amb una obra itinerant amb múltiples escenaris al pas de sis escenes de la passió. Malgrat el mal temps, desenes d’espectadors van seguir les dues hores d’espectacle.

La primera posada en escena de la Passió de Constantí va topar amb certes limitacions tècniques a causa de la pluja, fins al punt de sumar la col·laboració del públic per il·luminar les escenes finals amb les llanternes dels mòbils.

Malgrat tots els impediments, els racons de Constantí van emmarcar una primera representació que deixa clares les seves intencions: una obra teatral de proximitat i cuidada que vol convertir-se en una nova cita anual dins de la Setmana Santa de la localitat.  

S’hi va poder veure l'entrada a Jerusalem, el Sant Sopar, la presa de Jesús a Getsemaní o el procés davant Herodes i Pilat, fins arribar al Calvari. L’Associació d’Amics del Teatre s’obre camí en aquesta nova iniciativa amb una estrena passada per aigua. Només se n’ha ofert una única representació, i per veure-la amb el seu màxim esplendor caldrà esperar un any, i també millors condicions climatològiques.