Junts per Constantí i Compromís presenten les seves llistes per separat

No hi haurà pacte entre Esquerra, PDeCAT i Iniciativa a Constantí. Cadascú farà camí per la seva banda. Franquès encapçalarà la llista dels demòcrates que es presentarà amb el nom de Junts per Constantí. Esquerra i Iniciativa però, sí que mantindran l’acord i presenten una llista conjunta sota l’epígraf Compromís per Constantí. La republicana Sílvia Puerto serà qui l’encapçalarà.

Junts per Constantí serà el nom de la llista que encapçalarà Josep Maria Franquès, que ha confirmat d’aquesta forma el trencament del pacte per consensuar una candidatura conjunta amb Iniciativa i Esquerra. Franquès ha justificat la decisió criticant la postura d’Esquerra, a qui culpa d’haver volgut imposar els candidats que havien de conformar la llista i voler comptabilitzar els vots per a la seva formació de cara a la configuració d’ens com el Consell Comarcal o la Diputació de Tarragona. Franquès assegura que des del PDeCAT es defensava una llista blanca on es diluïssin les sigles de partit. Un punt que, denuncien, Esquerra no ha respectat.

Ja sense el PDeCAT, Esquerra i Iniciativa van presentar aquest dimecres la llista definitiva de la coalició Compromís per Constantí. Una candidatura que estarà encapçalada per la republicana Sílvia Puerto, que substitueix Dani Rodríguez com a cap de llista de la formació al municipi. La candidatura comptarà amb el també actual regidor republicà Domingo Garcia com a número 2, i com a número 3 el cap de llista ara fa quatre anys d'Iniciativa i també regidor, Rubén Gras. Les cares noves arriben a partir del número 4 amb Maribel Castro, Dolors Garcia i Virgínia Sànchez, per aquest ordre. Una candidatura que, diuen, vol aprofitar la seva àmplia experiència tant al govern com a l'oposició.

Cal recordar que ara mateix les tres formacions, Esquerra, Iniciativa i el PDECAT sumen sis dels tretze regidors del plenari constantinenc, al qual també hi voldrà accedir Ciutadans, formació que es presentarà per primer cop en aquest municipi del Tarragonès amb una llista encapçalada per Juan Carlos Pinel i Maite Barragán.