El PDeCAT no autoritza la coalició amb ERC i ICV a Constantí

Fa uns dies els explicàvem que els principals grups de l’oposició de l’Ajuntament de Constantí, Esquerra, PDeCAT i Iniciativa es presentarien junts a les pròximes municipals. Doncs bé, l’executiva nacional del PDeCAT i la de Junts per Catalunya no autoritzen aquesta aliança. Argumenten que la coalició només afavoreix Esquerra. Junts per Catalunya està treballant per presentar una nova candidatura amb militants que tampoc comparteixen el pacte.

La marca que havia d’aglutinar Esquerra Republicana, el PDeCAT i Iniciativa a Constantí era ‘Compromís per Constantí-Acord Municipal’. Les executives del PDeCAT i Junts per Catalunya no estan d’acord amb aquesta coalició perquè la marca Acord Municipal està vinculada als republicans. D’aquesta manera els vots que tingués aquesta coalició a l’hora de traslladar-los a altres institucions com el Consell Comarcal o la Diputació sumarien només a Esquerra.

Els dos actuals regidors del PDeCAT al municipi continuen apostant per aquesta coalició. El partit respecta la seva decisió, però està treballant per elaborar una nova llista amb simpatitzants i militants de Constantí a qui tampoc agradava aquesta aliança.

El PDeCAT, després de diverses reunions, sí que donaria llum verda a una llista creada amb una marca totalment blanca o a un pacte post electoral tal com ha passat en anteriors mandats.