Els premis Enderrock es fixen en l'últim disc d'Els Pets

Després de tres anys sense treure disc i un de sencer d’aturada completa, el retorn dels Pets aquest any 2018 ha convençut la crítica. El seu últim treball, Som, publicat aquest passat mes d’octubre li ha valgut al trio de Constantí el premi Enderrock al millor disc pop-rock. Un disc produït per Joan Pons (més conegut com el Petit de Ca l’Eril). Un disc format per tretze cançons en que els mateixos compositors i intèrprets asseguren que hi ha buscat una sonoritat contemporània i sense farciments

El premi de la crítica de la revista Enderrock no és el primer que s’emporta la banda liderada per Lluís Gavaldà a la històrica gala dels Enderrock. En suma ja una trentena, l’últim, especial, l’any 2015, pels seus (llavors) trenta anys de trajectòria musical.

D’altra banda, a la propera gala dels premis Enderrock no seran Els Pets l’única formació amb vinculació a les comarques tarragonines que pujarà a l’escenari. La crítica ha escollit com a millor disc de música clàssica, Arrels, del Trio Pedrell. Una formació que compta amb músics de l’orquestra Càmera Musicae entre les seves files. En aquest disc, a més, el Trio Pedrell explora la música del compositor vallenc Robert Gerhard i recupera una partitura inèdita d’un jove Gerhard extreta de l’arxiu que atresora a la seva seu l’Institut d’Estudis Vallencs.