Comencen els treballs per restaurar la teulada de l'església de Constantí

Mig any després de l'esfondrament parcial a l'església de Constantí, han començat els treballs per consolidar la teulada i instal·lar una coberta provisional. En els propers dies l'Arquebisbat col·locarà també teledectors per comprovar l'evolució de les esquerdes.

Mig any ha esperat l'església de Constantí, a cel obert, que arribés el moment. Les pluges de les últimes setmanes han omplert d'aigua el temple, pel forat que va deixar l'esfondrament del 16 d'abril, però segons fonts tècniques, no hi ha hagut cap afectació preocupant a l'interior. Només s'hi han fet 6 visites, pel risc que suposa l'actual estat de l'edifici. Per això la tramitació de les obres de consolidació ha estat tant lenta. Finalment l'empresa Recoop s'ha fet càrrec de l'actuació que es farà només des de l'exterior per qüestions de seguretat.
 
D'entrada es col·locarà una coberta provisional però l'objectiu és consolidar la teulada fins permetre la reconstrucció de tot el sostre. Per això però cal saber com actuen els moviments de les argiles expansives del subsòl.
 
Per això s'instal·laran teledet ectors que permetin esbrinar els moviments que fa l'edifici i els riscos a assumir. Cal recordar que les esquerdes afecten als edificis de Constantí. De moment a l'interior es manté tot el patrimoni religiós i artístic. L'objectiu és trobar aviat una solució que permeti reobrir l'església al poble.