Constantí rep amb emoció l'arquera Èlia Canales

La plata ja és a casa. Subcampiona dels Jocs Olímpics de la Joventut, Canales ha rebut l'escalfor de la seva gent i del club de tir amb arc local. Una sorpresa inesperada per una de les promeses esportives més importants de Catalunya.

Un quart de set de la tarda i Èlia Canales accedeix al pavelló de Constantí per recuperar la rutina després de l'èxit sudamericà. Ella no sap pas que la resta de companys que treballen a la instal·lació l'esperen amb impaciència.

La reacció de Canales és espontània, la d'una noia de 17 anys avergonyida per l'estima de tots aquells que s'exerciten amb ella cada setmana i també de les altres disciplines que conviuen al poliesportiu amb la plata dels Jocs Olímpics de la Joventut a Buenos Aires.

Els primers que l'abracen són la resta d'arquers de l'entitat local, una fàbrica de talents referent del tir amb arc arreu de Catalunya. Dies enrere la constantinenca Èlia Canales. Va endur-se el subcampionat internacional per a menors de 18 anys.

La següent parada de Canales la portarà als classificatoris absoluts per als campionats d'Espanya, previ al possible accés als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Arribi o no, no vol perdre la passió pel tir amb arc.

Canales ha trencat registres en categoria cadet i ja és un referent mundial júnior malgrat que porta només cinc anys a l'especialitat.