Constantí recupera el projecte de l'auditori en un pla d'inversions de 12,5 milions d'euros

L’Ajuntament de Constantí reprendrà el projecte de construcció d’un auditori iniciat l’any 2011 i paralitzat posteriorment amb les obres ja començades. L’actual equip de govern ha modificat la idea inicial del projecte i l’ha redefinit amb la voluntat d’ampliar els usos de l’equipament. Així, el projecte s’ha repensat com un centre cultural polivalent. Es calcula que el pressupost de l’obra s’enfilarà fins als 5 milions d’euros. Més d’una tercera part dels diners que el consistori preveu destinar a inversions fins al 2030.

El nou centre cultural serà, doncs, el projecte estrella del pla d’inversions pels propers sis anys que ha presentat l’equip d’Òscar Sánchez. Aquest inclou una cinquantena d’inversions en via pública per un valor total de 12,5 milions d’euros. Al pressupost d’enguany ja es destinen més de dos milions a inversions i s’arrossega un milió de romanent. El consistori espera poder finançar la resta a través de subvencions i dels 3 milions que espera treure de la venda de terrenys de les Gavarres per desenvolupar un pla urbanístic. Tot i això, quedaran encara 4,5 milions que es cobriran amb la demanda d’un crèdit a 10 anys. Un crèdit que ara Esquerra no veu necessari, però que el govern justifica per poder tenir liquiditat.

UNA CINQUANTENA D'ACTUACIONS

A banda del centre cultural teatre auditori, el pla d’inversions també contempla, entre altres, la finalització de la sala de vetlles, una vintena d’actuacions de manteniment a la via pública, un milió a recuperació de les muralles, un altre milió per la construcció d’una nau per la brigada al polígon, o 300.000 euros per urbanitzar l’entorn de l’skate park.