El simulacre al polígon de Constantí posa a prova 3.000 treballadors

Un núvol tòxic de diòxid de sofre fa confinar el polígon Nord de Constantí. En això s'ha basat el simulacre de risc químic d'aquest dijous, que tenia dos pols d'atenció. Per una banda, l'empresa Sarpi, on se simulava un incendi en una piscina receptori de productes químics; un accident de nivell 3, és a dir, amb afectació exterior, més enllà de la nau de la companyia i que deixava dos treballadors ferits.

Mentrestant, a l'altra banda, tot a punt a l'Edifici del 112: allà arribava la trucada d'alerta per part de l'empresa i, a partir d'aquí, s'activava el protocol del PLASEQTA. Confinament del polígon, activació de les dues sirenes i enviament de missatges d'emergència.

Acte seguit, reunió en paral·lel de dos comitès. En una sala, consell tècnic amb els responsables del 112 i equips d'emergència. En una altra, els càrrecs polítics del territori, amb el delegat Àngel Xifré i subdelegat Santiago Castellà, els alcaldes Òscar Sánchez i Rubén Viñuales, i la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany.

400 EMPRESES AFECTADES

Unes 150 persones són les que el 112 ha mobilitzat per aquest simulacre entre els treballadors del centre d'emergències i el personal desplaçat al polígon. Tot plegat en un polígon amb 400 empreses, dues de les quals d'alt risc, i 3.000 treballadors. També s'ha fet el simulacre en els centres educatius pròxims al polígon i part de l'aeroport. Amb tot, es volia posar a prova tothom dins l'àrea d'influència, no només les empreses químiques.

simulacre

El d'avui era el primer simulacre amb un tècnic de guàrdia a la sala del CECAT, i així serà sempre a partir d'ara. Així, totes les emergències podran gestionar-se des de casa nostra. La valoració és positiva perquè el seguiment del simulacre ha estat majoritari i la missatgeria mòbil ha funcionat correctament. 

MÀXIMA EXIGÈNCIA

Amb tot, el d'avui ha estat un simulacre exigent per al personal del 112, perquè minuts abans de l'inici s'ha produït una emergència real al municipi vallesà de Santa Eulàlia de Ronçana, que ha obligat a activar el PLASEQCATLa del simulacre serà un rutina habitual, i és que s'ha anunciat que l'any vinent se'n farà un de nou.