El polígon de Constantí es prepara pel simulacre del 30 de novembre

El Camp de Tarragona viurà un nou simulacre de risc químic. Serà al polígon industrial de Constantí el dia 30 de novembre a les 11 h. Afectarà unes 400 empreses i 3.000 treballadors que aturaran la seva activitat mentre duri el simulacre.

Es tracta d'una prova que fingirà una fuita química a una empresa on també es desenvoluparia un foc causant diversos ferits. És per això que l'operatiu comptarà amb Bombers, Policia, Emergències Mèdiques i Protecció Civil. En aquest cas, el so de les sirenes anirà acompanyat de les alertes al mòbil que rebrà tothom qui es trobi en el perímetre del municipi.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que un dels motius que ha motivat el simulacre és l'incendi en un magatzem de sofre a l'empresa AFEPASA fa poc més d'un any.  Un episodi que va elevar el PLASEQTA a fase d'emergència i va causar dos ferits lleus. Llavors, però, no es van poder activar les alertes mòbils.

ALERTES

El simulacre del 30 de novembre també serà pioner pel que fa a la coordinació, que serà assumida íntegrament des de l'edifici del 112 de Reus per primera vegada. Això serà possible gràcies a la recent incorporació de vuit treballadors que asseguren atenció 24 hores al dia per emergències vinculades al PLASEQTA.

Des de l'Ajuntament de Constantí, celebren la idoneïtat del simulacre i posen en relleu la feina dels treballadors municipals. D'altra banda, el conseller Elena també ha explicat que la licitació dels 500 nous sensors químics previstos pel PLASEQTA s'obrirà abans de Nadal. Aquests dispositius cobriran un perímetre de més de 46 km i detectaran fins a vuit compostos potencialment perillosos.

Aquesta setmana el Govern ha aprovat una partida plurianual de prop de 2,5 milions d'euros per instal·lar-los.