El 'Tepidarium' de Centcelles donarà la benvinguda als constantinencs

El remodelat carrer Major de Constantí ja té la seva cirereta. L'entrada del municipi estarà presidida des d'aquesta setmana per una rèplica del 'Tepidarium' de Centcelles. L'obra ha requerit un any d'estudis previs i s'està muntant per mòduls prèviament confeccionats.

L'estructura és metàl·lica i s'ha recobert de morter de colors. Els creadors han dedicat especial atenció a plasmar les diferents textures del 'Tepidarium'.

A l'època romana, el 'Tepidarium' formava part de les termes i, concretament, corresponia a la part on es trobaven les aigües tèbies. Els banys romans eren un element clau, no només pel que fa a la higiene, sinó també per la socialització.

Tepdarium

La importància del tepidarium pel conjunt de la vila explica l'elecció, així com la naturalesa de la seva estructura que no perjudica la visibilitat dels veïns de la zona.

Des del Museu Arqueològic assenyalen que la rèplica del 'Tepidarium' és la part més visible de tota la tasca educativa, cultural i social que s'impulsa amb col·laboració de l'Ajuntament.

S'espera que la rèplica del 'Tepidarium' de Centcelles estigui enllestida aquesta setmana. El conjunt comptarà amb una base de gespa artificial i cinc focus LED que l'il·luminaran des de sota quan es faci fosc.