Amazon tancarà un centre subcontractat que té a Constantí

Amazon tancarà el centre logístic de Constantí que té subcontractat a l'empresa Kuehne Nagel. La decisió del gegant de les vendes per internet podria deixar sense feina a uns 160 treballadors. Aquesta decisió, però, no afecta el centre propi que Amazon va posar en marxa al polígon constantinenc a finals del 2021. 

Tal com ha avançat TV3 i han confirmat fonts sindicals a Tac12, el gegant nordamericà ha decidit prescindir d'aquesta nau per reubicar l'activitat en altres centres logístics més moderns. Aquest centre es va posar en marxa fa 7 anys i sempre ha treballat per Amazon. Ara Kuehne Nagel acomiadarà tots els seus treballadors, uns 140, per cessament de l'activitat. També afectaria a la vintena que estan subcontractats a l'empresa CTC. El personal en van tenir coneixement fa un parell de setmanes i ara ja han rebut la comunicació formal.

Dimarts vinent començaran les negociacions per les condicions dels acomiadaments. Des del comitè d'empresa expliquen que reclamaran indemnitzacions de 39 dies per any treballat i la possibilitat que els treballadors siguin reubicats en altres centres de l'empresa suïssa a l'Estat. 

AMAZON CONTINUARÀ A CONSTANTÍ

AMAZON

El tancament del centre de Kuehne Nagel no té res a veure amb la plataforma logística pròpia d'Amazon que des de l'octubre del 2021 opera al mateix polígon de Constantí. De fet, l'activitat no es traslladable perquè el magatzem que tanca ara es dedica a la paqueteria, mentre que l'altre gestiona els enviaments.

Des de l'Ajuntament esperen que la nau pugui trobar algun substitut. Des dels sindicats expliquen, però, que l'activitat de Kuehne Nagel a Constantí està lligada per contracte amb Amazon i que, per tant, no el pot substituir per cap altre client. L'única opció seria que una altra empresa es faci amb les instal·lacions i posi en marxa una nova activitat. En qualsevol cas, a partir del juliol, la nau quedarà en desús.