El pressupost de Constantí creix un 6% per reforçar la despesa social

Constantí augmentarà el pressupost municipal un 6% de cara a l'any que ve acostant-se als 10,5 milions d'euros. Un any més, no es tocaran les taxes ni les bonificacions fiscals. El consistori se centra en l'augment de partides socials com els ajuts al lloguer, que pugen un 50%.

Paral·lelament al pressupost, Constantí continuarà executant el pla d'inversions de 100 milions d'euros que ha permès que enguany s'arribi al rècord històric d'inversió pública, amb més de dos milions. Una fita que no seria possible sense la promoció econòmica del polígon industrial, ja que l'Ajuntament preveu ingressar prop de 400.000 euros de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

Tant Compromís per Constantí com Junts van votar en contra dels pressupostos. Defensen que no queden clares quines inversions es duran a terme. També critiquen que els pressupostos es donessin per aprovats abans de la celebració del ple.

L'alcalde, Òscar Sánchez, també va explicar al ple que els Mossos d'Esquadra reforçaran el patrullatge i desplegaran diversos dispositius de seguretat al municipi. L'objectiu és el de revertir l'auge delictiu, que l'equip de govern vincula a una tendència generalitzada arreu de l'estat arran de la crisi econòmica.