Pas endavant per a l'expansió industrial de Constantí

L'Ajuntament de Constantí tira endavant l'expansió industrial, més enllà de l'actual polígon, per obrir una àrea d'activitat econòmica de 54 hectàrees a la zona de les Gavarres. És on s'implantarà la plataforma logística del supermercat Lidl. Es fa un pas endavant gràcies a l'aprovació inicial, aquest dijous, del Pla Parcial Urbanístic 13 per part de la Junta de Govern Local.

Per situar-ho al mapa, és la prolongació del Polígon Riu Clar al terreny municipal de Constantí i en l'espai lliure fins al centre comercial de les Gavarres.

L'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, en una entrevista al programa Saló de Plens de TAC12, ha manifestat que aquest PPU13 és un èxit rotund per a un municipi de 6.800 habitants i detalla que ocuparà la meitat de la superfície de la futura Zona d'Activitats Logístiques del Port de Tarragona. 

Mapa PPU13

Aquí és on es construirà la plataforma logística de Lidl. La cadena de supermercats alemanya s'implantarà a la peça més gran del PPU13, que ocupa 185.000 metres quadrats, el que equival, aproximadament, al 30% de tota l'àrea industrial que es desenvoluparà. Les obres suposaran per Lidl una inversió de 50 milions d'euros. 

La nova zona d'activitats també podrà donar cabuda a altres empreses amb naus més petites i incorporarà un nou vial d'accés. Pel que fa al calendari, l'Ajuntament es dona el 2023 per abordar tota la tramitació urbanística i resoldre els possibles requeriments tècnics i seria el 2024 l'any d'inici d'obres. A finals del 2025 o inicis del 26 la nova àrea estaria enllestida per acollir les primeres activitats econòmiques.

L'entrevista a l'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, es podrà veure aquest dijous al vespre al Saló de Plens, a les 20.30  i a les 22.30 hores.