La Generalitat obre un expedient informatiu per l'incendi a AFEPASA

El Departament d'Empresa i Treball ha obert un expedient informatiu per l'incendi a l'empresa sofrera AFEPASA, situada al polígon de Constantí. Es tracta del procediment que s'obre normalment després d'un incident com el d'aquest dilluns. De fet, el personal de Seguretat Industrial del mateix departament juntament amb els Mossos d'Esquadra realitzaran una inspecció a les instal·lacions afectades. Serà després d'aquest pas quan es determinarà si cal obrir o no diligències. 

Mentrestant, en la compareixença posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat que els tempos d'activació dels protocols d'emergència van ser els correctes durant el succés a Constantí i que cal tenir en compte que AFEPASA no està inclosa en la catalogació d'indústria perillosa.

Alhora, la portaveu també ha refermat el compromís del Govern per desplegar el PLASEQTA, dotar-lo d'eines i fer simulacres com el de la setmana passada. Ha destacat que el pressupost destinat al pla s'ha multiplicat per quatre enguany. 

Foto de portada cedida per Jaume Rosell