Les emissions de l'incendi d'AFEPASA van multiplicar per quatre el llindar de risc

Segons les dades recollides en els mesuraments que es van dur a terme des del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, es va arribar al llarg de la tarda d'aquest dilluns a valors de diòxid de sofre de fins a 3 parts per milió quan el llindar que es considera que pot causar dany greu, en una exposició més o menys perllongada, és de 0,75 parts per milió.

D'acord amb aquestes dades és quan, més d'una hora després de la deflagració produïda en una nau de l'empresa AFEPASA, es va procedir a l'activació en fase d'emergència del PLASEQTA.

L'incendi havia començat cap a un quart de tres de la tarda, després que un foc elèctric provoqués espurnes que van acabar incendiant els sacs de sofre utilitzat en el procés de producció de la planta. El foc es va estendre a una zona de palès dins de la nau, els Bombers els van extreure i amb l'ajut de retroexcavadores van poder sufocar les flames.

NORMALITAT AL DIA SEGÜENT

A mig matí d'aquest dimarts encara es podia veure vehicles de Bombers davant de la indústria sinistrada, tot i que la situació ja era d'aparent normalitat.

De fet, des de l'exterior de l'empresa, situada al carrer Europa del polígon constantinenc gairebé no es detecten rastres d'un incendi que va trasbalsar la normalitat tant d'aquesta indústria sofrera com de les naus dels voltants.