Unes 250 persones juren la bandera espanyola a Constantí

La demarcació de Tarragona ha tingut aquest cap de setmana la primera jura de la bandera espanyola per part de personal civil. Unes 250 persones, a més de militars, es van reunir al pavelló municipal de Constantí, on es va dur a terme l'acte, organitzat per la Comandància Militar de Barcelona i Tarragona.

Era el primer cop que a casa nostra els ciutadans podien jurar la bandera, però els militars no ho podien fer des del 1994, quan es va dissoldre el regiment Badajoz 26 i es va clausurar la caserna del General Contreras.

Paciència fins que els tocava desfilar per davant el símbol i fer la reverència. Els motius per jurar la bandera eren diversos, com també ho eren les edats; molts d'ells havien realitzat el servei militar en el seu moment. Les conviccions fermes eren un requisit indispensable.

Molts dels civils, de procedències diverses, trobaven a faltar actes com aquest a Catalunya. Desenes de civils es van quedar fora de les 250 places previstes i hauran d'esperar per poder jurar la bandera espanyola en un futur.