Comencen les visites guiades al refugi antiaeri de Constantí

Els constantinencs ja poden viure de primera mà com era un dels refugis antiaeris del poble construïts durant la Guerra Civil. Aquest cap de setmana han començat les visites guiades a l'interior del que hi ha situat al raval de Sant Cristòfol, recentment rehabilitat.

Ganes de conèixer aquest trosset de memòria, perquè la gent de Constantí ha omplert totes les visites programades els dissabtes d'aquest setembre.

Aquest refugi va construir-se el 1937, tot i que el poble no va patir els primers bombardejos fins al 1938. De fet, l'aviació del bàndol nacional no tenia Constantí com un dels seus grans objectius, ja que va ser bombardejada en tan sols quatre ocasions.

Refugi antiaeri constanti setembre 2022

Són 200 metres de refugi, malgrat que només els 15 primers són visitables. La curta distància és suficient per observar un espai que va ser essencial durant la guerra.

Ara és una ocasió perfecta per prendre consciència d'aquells anys durs de Guerra Civil a Constantí, quan indrets com els refugis eren sinònim de salvavides.

Les visites programades ja estan plenes. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Constantí ha obert una nova tanda el dissabte 1 d'octubre.