Constantí potencia l'accés a peu al cementiri

Acostar-se caminant al cementiri de Constantí serà molt més segur a partir de la tardor i gràcies als treballs d'adequació de la T-721, una de les carreteres d'entrada a Constantí i tram que reparteix la titularitat pública entre el consistori, la Generalitat i la Diputació.

L'entesa entre les tres administracions és màxima, però els tràmits previs han endarrerit un projecte plantejat ja el 2019. L'objectiu final és connectar per a vianants de manera fiable el carrer de la carretera de la Selva, que ve del Mas de la Closa, fins al mateix cementiri. Així, es construirà una plataforma per a l'itinerari a l'anella de la rotonda, un pas de vianants, dos semàfors, una rampa i el col·lector d'aigües, principalment.

La Generalitat finançarà la vorera provinent del Mas de la Closa i la Diputació, el seu tram de via amb el pas de vianants, el semàfor i la rampa. Inicialment, es va plantejar la creació d'una pasarel·la, però el cost econòmic i l'impacte visual va fer-la inviable.

En total, 80.000 euros de pressupost, 35.000 dels quals assumits per la tresoreria de l'Ajuntament. Uns treballs que implementen així altres actuacions dutes a terme al cementiri, com l'ampliació de nínxols. Paral·lelament, s'està licitant el projecte executiu per a la futura sala de vetlles, disseny modificat anteriorment.