Constantí augmenta els incentius per la ocupació i emprenadoria

Pas endavant de Constantí per l'ocupació i l'emprenedoria. El ple de juliol va aprovar per unanimitat millorar les bases reguladores per a la concessió d'incentius a empreses i nous emprenedors.

S'augmenten en 1.000 euros, fins als 5.000, els ajuts per a empreses de la demarcació que contractin un mínim de 12 mesos persones empadronades a l'atur, més grans de 50 anys, monoparentals amb fills menors de 21 anys i joves per sota dels 30. També s'incrementen en 500 euros els incentius per a contractes a aturats superiors als sis mesos.

Finalment, pugen fins als 4.000 euros les ajudes per a emprenedors i companyies que desenvolupin la seva activitat a Constantí durant un mínim d'un any. Des de l'oposició, es va instar l'equip de govern a reforçar la comunicació d'aquests estímuls a les empreses, ja que es tracta d'una partida pressupostària que sovint no s'esgota.

Constanti ple juliol 2022 1

D'altra banda, el ple també va aprovar la dació de comptes del 2021. Des de l'equip de govern es va manifestar que la situació financera estructural és bona i es compleixen amb les ràtios liquiditat, tresoreria i disponibilitat.

El romanent és de gairebé 900.000 euros. L'oposició va criticar el fet que el consistori recapti més del que gasta. En aquest sentit, l'executiu municipal va posar èmfasi en accions impulsades durant l'any passat com les mesures de xoc de 700.000 euros per a famílies i comerços vulnerables o el pla d'inversions de set milions d'euros aprovat el passat desembre.