Primer pas per la construcció d'una planta fotovoltaica a Constantí

Comencen les obres d'adequació del terreny on s'ha de construir la planta fotovoltaica del projecte 'Constantí 42' que donarà servei a tot el polígon industrial. Les tasques se centren en la part est que delimita l’espai on s’ubicaran les plaques d’energia renovable. S’està construint un carril de desacceleració a la carretera C-422, en direcció a la Selva del Camp. Tot plegat, serà en un futur una de les plantes més grans de Catalunya amb una superfície de 17 hectàrees.

Si el calendari es compleix, es preveu que pugui entrar en funcionament l'any vinent. Serà llavors quan Constantí cobrirà la seva quota de generació d’energia verda. El projecte té trenta anys mínims previstos d'explotació.

D’altra banda, sis empreses han sol·licitat impulsar altres parcs al mateix polígon i a la zona entre l'AP-7 i el centre comercial les Gavarres. Es podrien arribar a instal·lar fins a 14.000 plaques. De moment, la sol·licitud ja està feta.

Dos projectes diferenciats, però que posicionaran a Constantí com una gran zona d'energies renovables del Camp de Tarragona i com un atractiu per la instal·lació de noves empreses.