Descobreixen dues noves estances a la vil·la romana de Mas dels Frares

L'equip de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica i de la URV descobreixen dues noves habitacions al jaciment de la vil·la romana de Mas dels Frares de Constantí. Es tracta d'unes estances que han conservat una bona qualitat del paviment i dels revestiments, i que estan relacionades amb la part termal de la vil·la.

La nova excavació arqueològica d'aquest estiu apunta que els jaciments tenen molta més importància de la que s'imaginaven els experts, especialment, per les seves dimensions i pel valor dels materials.

Les noves habitacions estan datades entre el segle V i VI d.C., i amb una ocupació d'uns 800 anys. Segons els investigadors, és molt probable que aquesta nova zona s'estengui fins a les vinyes. La rellevància de les restes descobertes els obre les portes a continuar amb aquest projecte que s'ha renovat per quatre anys més.

Per la pròxima campanya s'espera fer un pas més enllà, els treballs d'excavació s'estendran a nous jaciments de l'entorn, com el de l'Ermita de Sant Llorenç. Això permetrà determinar l'abast del conjunt arqueològic i establir un lligam entre l'època romana d'aquesta zona i l'origen històric de Constantí. En les anteriors investigacions ja es va constatar que era una vil·la senyorial i s'hi van trobar restes d'un magatzem agrícola.