El Camp de Tarragona i el Baix Penedès s'uneixen per millorar l'ús del català

El Camp de Tarragona i el Baix Penedès signen el compromís d’adhesió al Pla d’actuació per la llengua, un acord estratègic pioner a Catalunya. El projecte neix a les comarques de tarragonines amb l’objectiu de millorar la situació del català.

Entre els principals objectius es troba el compliment de la normativa lingüística per part dels ajuntaments, consells comarcals i establiments comercials i la revisió dels mecanismes d'acollida lingüística per tal que arribin a tota la població nouvinguda.

Segons el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, el Camp de Tarragona és una zona interessant per dur a terme aquest projecte per la diversitat de municipis del territori.

ddr centcelles

El conjunt monumental de Centcelles ha acollit els signants del pla que han segellat el seu compromís. En total, vuit ajuntaments, entre ells, Torredembarra, Constantí Valls i Tarragona. Des de la Generalitat animen tots els municipis a adherir-se al pla. Apunten que aquesta prova pilot serà un gran exemple per la resta de Catalunya.

Tot plegat, una iniciativa per revertir la davallada del català impulsada per la Secretaria de Política Lingüística conjuntament amb la Diputació i els Ajuntaments de municipis. S'espera tenir resultats a finals d'any i implantar accions a partir del 2023.