Constantí recrea la processó del trasllat del braç de Santa Tecla

Són els carrers de Constantí on, ara fa 700 anys, se celebrava una gran processó per traslladar el braç de Santa Tecla a la Catedral de Tarragona. Durant un any, aquest municipi va custodiar al castell la relíquia que va ser portada d'Armènia per ordre del Rei Jaume II. Les Forques Teatre ha recreat la comitiva religiosa per retre homenatge a aquell 17 de maig de 1321 quan el Braç era transportat a Tarragona.

Els actors van representar la processó, sortint de la plaça del castell, recorrent els carrers del municipi fins a arribar a la muralla de Constantí, simulant la de Tarragona. Tot plegat, una obra teatral d'aquests fets del segle XIV que va despertar l'interès de centenars de constantinencs.

En total, una seixantena d'actors han participat en la representació, sota la direcció de Marc Cardó i el guió de l'historiador Ferran Marín.

El Braç de l'obra és el de Sant Feliu de Constantí. A la peça, també es va poder veure les interpretacions de figures polítiques i religioses del moment, com l'arquebisbe Eiximen de Luna o del batlle de Constantí.