Constantí estrena oficialment el seu Cruyff Court

Fa un parell d'anys que ja nodreix d'activitat aquest punt, a tocar del carrer Centcelles de Constantí, però avui ha estat el moment de la inauguració amb la presència de l'entorn familiar del mític Johan Cruyff. Els seus fills, Jordi i Susila, i el president del Barça, Joan Laporta, han acompanyat la corporació local i la resta d'assistents en l'arrencada del 'Cruyff Court.

Finançat íntegrament per la fundació que passeja amb orgull el nom d'un dels millors futbolistes i entrenadors de la història, la gestió i manteniment és municipal i la utilitat anirà molt més enllà de ser un simple espai de joc per a la canalla.

Són camps de creixement esportiu i cívic i un pla de treball que, durant quatre anys, garanteix la celebració de projectes anuals específics: des de tornejos escolars a esdeveniments per a joves amb capacitats diverses; també programes per aprendre a organitzar campionats.

Hi ha 288 camps apadrinats per la Fundació Cruyff arreu del món, 15 d'ells a Catalunya. El constantinenc va enllestir-se el 2020, però la pandèmia va impedir l'estrena oficial fins ara. Ja amb la perspectiva del temps, les conclusions són positives.

Amb l'ajut de la Fundació La Caixa, la iniciativa compta també amb el suport dels centres escolars de Constantí.